logo ruudmartijn m

Ontspannen werken, meer resultaat!

Ontspannen werken, meer resultaat!

Werken vanuit je hart

Jahoor! Ontspannen werken! Dat kan toch niet. En ook nog resultaten halen? Om te werken moet je je juist inspannen, buffelen, doorbijten, schrap zetten, KPI's halen, deadlines in de ogen kijken, beuken, doorgaan....etc.

Daar wordt je inderdaad moe(deloos) van. En uitgeput, gestressed, opgebrand-uitgebrand (burn-out) en ontstaat verstarring, weerzin, ge-zucht, uitzichtloosheid en snak je naar ontspanning.

En dan plan je tijd voor ontspanning of ploft op de bank en kijkt tv (maakt niet uit wat er op is als het maar beweegt) en rust vreemd genoeg niet uit. En dat gaat zo maar door totdat je lichaam aan de rem trekt en je uit valt.

Als je kijkt naar topsporters dan halen zij hun beste resultaten als ze ontspannen rennen, schaatsen, fietsen. Het is een actieve of wakkere ontspanning. Als je kijkt naar schaatsers, bijv op de 10 kilometer, zie je het heel duidelijk als ze ontspannen zijn. Het schaatsen gaat vloeiend, er zit schwung in, het loopt op rolletjes huh schaatsen. Je snapt wel wat ik bedoel. Zodra het niet meer loopt wordt het zwoegen, doorbijten, beuken en pijn lijden, inderdaad lijden.

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je ontspannen kan werken heb je meer plezier in je werk en blije mensen presteren beter en blijven gezond. Wil je dit ook? Volg dan een workshop ontspannen werken met je hele team en geniet. Als bonus heb je dan ook nog energie om thuis leuke dingen te doen. Kijk op workshops

 

Deel deze blog

Contact

Je gegevens worden alleen gebruikt om je vraag te verwerken en beantwoorden. Meer over hoe wij hiermee om gaan kun je lezen in de privacy verklaring
Graag je voornaam of voorletters invullen
Graag je achternaam invullen a.u.b.
Vul een correct e-mailadres in a.u.b.
Vul hier uw bericht in a.u.b.
Antispam aanvinken a.u.b.

 

www.ruudmartijn.nl is onderdeel van AikiLife

Schotkamp 28
3888 KH Uddel

E: info@ruudmartijn.nl
M: 06 488 10 815

BTW nr: 192099644B01
KvK nr: 08134935

Bank: Triodos 
IBAN: NL79TRIO0198564406 / BIC: TRIONL2U