logo ruudmartijn m

Mindfulness

Coaching in Mindfulness bij Ruud Martijn in Apeldoorn

Mindfulness: het woord zegt het al - met de mind (aandacht) volledig aanwezig zijn in het nu. Open staan voor alles wat er op dat moment in je is, wakker zijn, alert zijn. Niet alleen in je hoofd maar vooral ook in je lichaam en omgeving. Ja, ja zal je zeggen. Ik word ‘gek’ van alle prikkels om me heen! Echter, dan ben je met de aandacht ‘naar buiten gericht’. Bij mindfulness is het de kunst ‘naar binnen gericht’ te zijn en toch alles waar te nemen. En dat kan best lastig zijn in de huidige maatschappij!

"Bij mindfulness is het de kunst ‘naar binnen gericht’ te zijn en toch alles waar te nemen."

Stress

Wanneer er teveel prikkels zijn en we hebben er last van noemen we dat voor het gemak ‘stress’. In de huidige maatschappij komt het veel voor door alle mobiele apparaten en het constant ‘online’ moeten zijn. Tenminste, soms denken we of wordt ons aangepraat dat we ‘online’ moeten zijn. Naar mijn idee hoeft dat helemaal niet en je kan zelf kiezen wat je wilt.

Stressreductie

Stress kan in de basis drie reacties oproepen: vechten - vluchten - bevriezen. Op zich niet erg als je de stress respons weer kan laten afnemen! Na inspanning terug naar ontspanning. Daar ligt een probleem want echt ontspannen is lastig geworden waardoor het stress niveau niet af neemt maar elke keer oploopt. Op een gegeven moment ontstaan en fysieke dansel emotionele problemen. 

Mindfulness therapie

Door het beoefenen van mindfulness oftewel mindfulness therapie,  kun je meer ontspannen en je meer bewust worden van wat er in je leeft en wat je echt wilt. Je gevoel, je hart en je verstand samen gebruiken om te doen wat jij graag wilt. Misschien ga zelfs vanuit je hart werken in plaats van hard werken!

Mindfulness oefeningen

Mindfulness oefeningen moet je doen. Daar moet je tijd voor maken want oefening baart kunst. Een oefening die veel mensen leuk vinden gaat als volgt: neem een klein stukje chocola en laat dat smelten op de tong. Observeer wat er door je heen gaat, wat je proeft, waar je aandacht heen gaat totdat de chocola helemaal gesmolten is. Je bent dan helemaal aanwezig in het nu. Mindfulness beoefenen betekent ook je zelf leren kennen met al je negatieve en positieve eigenschappen, leren jezelf te accepteren zoals je bent en je bewust worden van je overtuigingen en (voor-)oordelen. Wanneer je merkt dat je dingen anders wilt kun je het veranderen of transformeren, zelf of met behulp van VITT of PSYCH-K.

Lekker ontspannen!

Contact

Je gegevens worden alleen gebruikt om je vraag te verwerken en beantwoorden. Meer over hoe wij hiermee om gaan kun je lezen in de privacy verklaring
Graag je voornaam of voorletters invullen
Graag je achternaam invullen a.u.b.
Vul een correct e-mailadres in a.u.b.
Vul hier uw bericht in a.u.b.
Antispam aanvinken a.u.b.

 

www.ruudmartijn.nl is onderdeel van AikiLife

Schotkamp 28
3888 KH Uddel

E: info@ruudmartijn.nl
M: 06 488 10 815

BTW nr: 192099644B01
KvK nr: 08134935

Bank: Triodos 
IBAN: NL79TRIO0198564406 / BIC: TRIONL2U