logo ruudmartijn m

Vuur cuppen

Vuur Cuppen

Door deze glazen bollen van binnen met vuur te verwarmen wordt het zuurstof weggehaald. De bollen moeten dan ook zo snel mogelijk op de huidoppervlakte geplaatst worden. Het effect hiervan is betere doorbloeding in de spieren en weefsels. Bepaalde acupunctuurpunten worden hierdoor gestimuleerd. Afvalstoffen in het lichaam worden met deze behandeling naar de huidoppervlak getrokken waardoor het lichaam zich beter van afvalstoffen kan ontdoen, met als gevolg een algehele ontspanning en pijnvermindering.

Geschiedenis

Cuppen wordt al een paar duizend jaar toegepast in China, Tibet, Thailand en verschillende landen in Afrika. Echter de oudste geschriften en afbeeldingen van cuppen komen uit het oude Egypte van ongeveer 1500 voor Christus.

Cuppen kan worden toegepast bij:

  • nek- en schouderklachten
  • rugklachten
  • stress- en overbelastingklachten
  • chronische pijnklachten en gewrichtsklachten
  • pijnlijke menstruatie
  • maag – en darmklachten
  • zwakke spijsvertering
  • (chronische) verkoudheid, griep en astma
  • diarree, constipatie
  • hoofdpijn en duizeligheid

Een cup-behandeling

De therapeut drenkt een wattenbol in alcohol en steekt deze aan. Daarna wordt deze in de cup gehouden, zodat de lucht in de cup wordt verwarmd en uitzet. De cup wordt daarna snel op de juiste plaats op het blote lichaam aangebracht. Door het afkoelen van de lucht in de cup ontstaat een onderdruk en wordt de huid deels in de glazen bol gezogen. Door de onderdruk wordt de doorstroming in het weefsel versterkt. Er zijn diverse cup-technieken. Zo kan de cup een tijd blijven staan, er kan op en af worden gecupt of de cup kan worden voortbewogen over het lichaam.

Na afloop van de behandeling

Na een cup-behandeling kan er op de plek waar de cup heeft gestaan een duidelijke verkleuring te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen van rood tot diep paars. De rode/paarse plek is alleen een cosmetisch verschijnsel en doet geen pijn. Het kan wel het gevoel geven zoals bij een normale blauwe plek.

Contact

Je gegevens worden alleen gebruikt om je vraag te verwerken en beantwoorden. Meer over hoe wij hiermee om gaan kun je lezen in de privacy verklaring
Graag je voornaam of voorletters invullen
Graag je achternaam invullen a.u.b.
Vul een correct e-mailadres in a.u.b.
Vul hier uw bericht in a.u.b.
Antispam aanvinken a.u.b.

 

www.ruudmartijn.nl is onderdeel van AikiLife

Schotkamp 28
3888 KH Uddel

E: info@ruudmartijn.nl
M: 06 488 10 815

BTW nr: 192099644B01
KvK nr: 08134935

Bank: Triodos 
IBAN: NL79TRIO0198564406 / BIC: TRIONL2U